تحولات منطقه

در حال حاضر با توجه به شرایط بنگاه‌ها و عدم تمایل نیروی کار به فعالیت در بنگاه و وضع معیشتی نیروهای کار، تدوین استراتژی‌های جدید برای حفظ و نگهداشت نیروی کار امری ضروری است.

ضرورت تدوین سیاست‌ها جدید برای حفظ و نگهداشت نیروی کار
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین؛ امید ملک ، مدیر کل دفتر توسعه نهادهای کارآفرینی و هدایت نیروی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به این که  نیروی انسانی متعهد و کارآمد یکی از مهم‌ترین دارایی‌های هر سازمان و مجموعه‌ است، گفت: نیروی انسانی به عنوان محوری اساسی در سازمان، نه تنها به بهبود عملکرد و کارایی سازمان کمک می‌کند، بلکه با شکل‌دهی به هویت سازمانی نقش مهمی در پایداری، رشد و موفقیت بنگاه ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر بسیاری از مجموعه‌ها، بنگاه‌ها و سازمان‌ها با عدم تمایل نیروی کار به فعالیت در بنگاه روبه رو بوده‌اند،‌ از کارفرمایان خواست تا در معیارهایی که مجموعه و سازمان را به محیطی ارزشمند برای کار کردن تبدیل می‌کند، تجدیدنظر کنند و با درنظر گرفتن خواسته‌ها و مطالبات نیروهای کار به تدوین استراتژی‌های جدید برای حفظ و نگهداشت نیروی کار بپردازند.

 به گفته وی پایین بودن سطح حقوق و دستمزد، فقدان پیشرفت شغلی، عدم انگیزه، عدم تعادل بین کار و زندگی، نارضایتی عمومی از مدیریت یا بنگاه و قوانین حاکم بر آن  از جمله عواملی هستند که بنگاه را در معرض خطر از دست دادن نیروهای با استعداد قرار می‌دهد.

ملک، درعین حال عوامل محیطی، رفاهی و انگیزشی را از جمله استراتژی‌های موثر جهت جذب و نگهداشت نیروی کار دانست که بر افزایش میزان رضایت شغلی نیروی کار و بهره‌وری سازمانی تاثیرگذار است.

وی افزود: کشف استعدادهای کارکنان و حمایت از آنها در جهت شکوفایی، فراهم‌ کردن فرصتهای بیشتر برای آموزش و یادگیری آنها، دادن اختیارات لازم و حق تصمیم‌گیری در انجام وظایف شغلی از مهم‌ترین عوامل فرآیندی است که موجب رشد نیروی کار و ارتقاء سازمان می‌شود.

به گفته مدیرکل دفتر توسعه نهادهای کارآفرینی و هدایت نیروی کار وزارت کار،ارتقای سطح بهداشت محیط کار توسط کارفرمایان،ایجاد امکانات رفاهی برای کارکنان از جمله سرویس ایاب و ذهاب، ارزاق و بن، کمک رفاهی تفریحی وگردشگری، وجود محیط کاری به دور از تنش‌های عصبی و کاهش استرس شغلی،ارائه آموزش‌های ایمنی به نیروی کار و توجه ویژه به ارگونومی مناسب محیط کار از جمله عوامل محیطی و رفاهی اثرگذار در جذب و نگهداشت نیروی کار است.

ملک در پاسخ به این پرسش که چه عوامل انگیزشی موجب بقای نیروی انسانی و افزایش بهره‌وری آن می‌شود؟گفت: یکی از عومل موثر،انعطاف در سطح پرداخت‌ها در مشاغل مختلف یک بنگاه به نسبت سختی کار است و با توجه به گسترش فناوری‌های نوین و تغییرات گسترده تکنولوژیکی استفاده از روش‌های نوین کاری از جمله دورکاری و آزادکاری، انعطاف در قوانین حوزه کار و اشتغال و تهیه قراردادهای کاری جدید در این زمینه موثر است.

وی در پایان تصریح کرد: بی تردید پرداخت پاداش و مزایا به نیروهای انسانی مستعد با توجه به خلافیت و نوآوری آنها در انجام وظایف شغلی و افزایش میزان دستمزد در قالب پاداش ویژه بر اساس عملکرد کارکنان اثرگذار است. البته وجود صندوق پیشنهادات و انتقادات جهت ارتباط با مدیران ارشد و برقراری ارتباط رو در روی مدیران با کارکنان به منظور شنیدن و درک مشکلات شخصی آنها می‌تواند موجب جذب نیروی کار ماهر به بنگاه و ایجاد حس تعلق سازمانی و نگهداشت نیروی کار در بنگاه شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.